Spis mere dansk honning i hverdagen

Honning

Honning er den perfekte ting til meget. Det er super lækkert ovenpå en friskbagt bolle, i en god kop te eller måske ovenpå dine havregryn. Det kan komme i mange forskellige opskrifter til småkager, kager og andet og smager også helt fantastisk bare for sig selv. Det er et sødemiddel som er meget sundere og mere naturligt end mange andre som sukker, stevia og andet og på samme tid giver det den helt fantastiske smag som vi alle sammen kender og elsker. Men vidste du at honning ikke bare smager dejligt, men faktisk også er godt for dig? Her er: 

Gode grunde til at spise mere honning i hverdagen

– Det nedsætter dit cholesterol. Man er hvad man spiser, og det er især sandt når det gælder cholesterol. Vores diæt er til hverdag fyldt med mad som rødt kød og andet som er blevet gennemarbejdet og i høj grad er syntestisk. Det påvirker ens cholesterol tal og øger det. Mens honning ikke er løsningen på det hele, er der ikke cholesterol i, og i modsætning til at spise andre typer sødemiddel kan det hjælper med at bringe mindre cholesterol til din diæt. 

– Honning hjælper på et godt immunsystem. Honning er rig på antioxidanter som hjælper kroppen med at passe på sig selv og opbygge et sundt immunforsvar som kan hjælpe dig med at holde dig krop i balance. Det er derfor en god måde at passe på din krop og give den de sunde stoffer som den er brug for til at hjælpe dig hver dag. 

– Det er rigtig godt, hvis du er forkølet. Honning hjælper på forkølelse og kan lindre ondt i halsen. Så længe du sørger for at honningen ikke kommer over for høj en temperatur kan den både dække halsen og sørge for glat gennemgang og samtidigt hjælpe med at bekæmpe de bakterier der sidder dernede så du kan blive rask hurtigt igen.

– Du støtter samtidigt miljøet. Bier er en essentiel del af vores biodiversitet og hjælper med at få alle planter til at vokse når de bliver bestøvet. Derfor er det også vigtigt at passe på bierne. Økologiske bisteder hjælper med at holde dem i live og sørge for at der er mange bier og de bliver behandlet ordentligt. På den måde er det både godt for dig og for din omverden. 

Savler du også efter en stor skefuld honning lige nu? Så kan du finde det på Honning Shoppen