Ferie på palmestranden – prøv det!

Ferie ferie ferie!

Den glade feriesang, børnene synger på sidste skoledag, er en eksplosion af optimisme, der bare ikke kan andet end at glæde. Sangen bølger igennem gymnastiksale, fællesrum og aulaer sidst i juli, og så starter ferien for de små. Inden da har der været spørgerunder i klasserne, eleverne svarer på hvor de skal hen på ferie, om de glæder sig, måske udpeger man det på et verdenskort, forventningerne er skyhøje, mulighederne er uendelige.

For forældrene er det et spørgsmål om valg og økonomi. At rejse koster penge, og jo længere væk fra Danmark man kommer, jo dyrere er rejsen, men så er der leveomkostningerne på ferien, nogle steder er dyre, andre er billige. Der er en masse information der skal tygges igennem, måske rejselitteratur der skal læses, detaljer der skal være styr på.

Hvad er den perfekte feriedestination for dig?

Det er jo en smagssag om man er til vandreture i de norske fjelde, flodkrydstogter, campingferier, kulturferier eller badeferier. Vi har alle et billede af den perfekte destination i vores hovede. Men der er et universielt symbol på ferie, og det er palmestranden.

Billedet af hvide sandstrande, palmer, strandsenge og sol, er vel det vi allermest forbinder med ferie. At bage i solen i timevis, uden at skulle andet end at bevæge sig op til baren eller restauranten, er ren afslapning. Der er mange destinationer, både i europa, men også udenfor, Hvder kan tilbyde palmestrande, eksempler kan være Cannes i Frankrig eller Egypten. Du kan finde flere eksempler her: find drømmerejse.

Er palmestrandferien så dyr?

Det kommer an på landet, mens leveomkostningerne i for eksempel Egypten eller Thailand er lave, er flyrejsen derhen dyr. Så den behøver faktisk ikke være bekostelig, man kan komme rimeligt billigt til Egypten, og så er der lave leveomkostninger og derudover en helt anden kultur, end hjemme. Egypten udmærker sig også med masser af seværdigheder, masser af smuk natur, mulighed for at rejse i forskellige landskabstyper som ørken og kyst og floddeltaer. Og herudover har Egypten været et historisk centrum for begivenheder, hele vejen op til vor tid.

Hvor er der palmestrande i Europa?

Der er mange destinationer med palmestrande i Europa, men nogle af de bedst kendte finder vi på den sydfranske riviera og i det græske øhav. Cannes er allerede nævnt, Nice kan også nævnes, og I det græske øhav er især Kreta populært. Det er bare om at vælge sted.