2 \’Must-haves\’ til de rejsesultne

Hvis der er én ting som vi danskere er blevet helt tosset med de sidste par årtier, så er det at komme ud og rejse, og opleve nogle dele af verdenen som vi tidligere ikke har haft adgang tid. 

Der er et eller andet over at rejse som gør noget ved os mennesker. Om det er den nye- og bedre interkulturelle forståelse, eller at bare opleve kultur helt tæt på er ikke til at sige, men det gør noget ved os. 

Desværre er der mange mennesker der kommer ud af døren uden at være helt forberedt, og det kan desværre være både irriterende og potentielt dyrt for de rejsende. Det skal denne artikel ændre på, for hvis man lige får et par hurtige tips med på vejen, kan man undgå mange fejl derude. 

For det første

Så skal du selvfølgelig kunne holde styr på hvor mange lande du har været i, hvor de er, og hvor du gerne vil hen næste gang – og sådanne ting præsenteres bedst visuelt. Derfor anbefaler jeg på det kraftigste at du overvejer at købe et Scratch Map, så du kan krydse besøgte lande af, og glæde dig til at opleve nye. 

Et scratch map er også en god måde at udfordre dig selv til at opleve nye destinationer – for selvom der er rigeligt steder at rejse hen, så er det ikke garanteret at du ved lige præcis hvilken en du gerne vil rejse til. 

Når du rejser

Så er der et par små fifs der kan være med til at gøre livet lige den smule nemmere for dig- og din(e) rejsekammerat(er). En af dem maps.me, som er et digitalt offline kort som du kan tilgå uden wifi eller andet. 

Det er faktisk de færreste der er klar over at man godt kan bruge GPS uden at have adgang til WiFi, og det guld værd når du rejser i et land hvor du ikke lige har adgang til data- eller andet internetforbindelse. 

Så kan en app som denne være med til at spare dig for meget tvivl. Den er også nem at bruge. Du downloader bare området som du befinder dig i, og så er du sådan set klar til at gå i gang. 

På falderebet

Kan det være en god idé at lave en lille taktisk liste over ting der er gode at have styr på – det kan være smart at have med på farten.