Indgroede hår – sådan løser du problemet

Det klør, svier og irriterer på benet: Der er en lille rød bule, som bare generer. Problemet, som klør og generer, er ofte ikke en filipens, men et hår, som har besluttet sig for at gro i en forkert retning.

Hvis du står med problemet, f.eks. i ansigtet, inden en date eller middagsaftale, søger du måske nogle råd til hvordan du kan fikse et indgroet hår? Du kan læse mere om indgroede hår her og få gode råd til forebyggelse: indgroet hår

Indgroede hår – hvad er det?

Et indgroet hår er et hår, som vokser den gale vej, fordi det ikke kan trænge igennem huden. Både mænd og kvinder kan få problemer med indgroede hår, problemet kan opstå overalt på kroppen, hvor der er hår.

Skægget er et område, hvor indgroede hår kan være nogen genstridige bæster, der bare opstår igen og igen. En gang skægpest er ikke lige noget, de fleste mænd synes om; det er både ubehageligt og ser ikke super godt ud. Kvinder kan også være uheldige at få indgroede hår, f.eks. i bikinilinjen, armhuler eller på benene. 

Indgroede hår opstår, fordi der er noget, der blokerer hårets vej ud gennem huden. Det kan f.eks. være stramtsiddende tøj eller hudceller, der blokerer. 

Oftest er et indgroet hår væk i løbet af få dage. Men hvis du er uheldig, kan det udvikle sig til en betændt byld og gøre ondt. 

Her kan du læse nogle gode råd til hvordan du får fjernet indgroede hår:

Sådan behandler du et indgroet hår

Hvis du allerede står med et indgroet, irriterende hår på kroppen, er der heldigvis en løsning på problemet. 

Eksfoliering

Du starter med at få renset huden, hvor håret sidder. Lav en forsigtig eksfoliering af det område, hvor det indgroede hår er. Et godt produkt er f.eks. Australian Bodycare Body Scrub, som går ind og fjerner døde hudceller, samt virker forebyggende mod indgroede hår. En skrubbehandske er praktisk og mest effektiv til at få masseret scrub´en ind i huden. Masser scrub´en ind med cirkulære, masserende bevægelser. 

Varmebehandling

Du kan også opbløde og varme huden, hvor det indgroede hår sidder. Brug et vådt håndklæde, der er varmet lidt i mikroovnen eller under den varme hane. Det er herefter nemt at fjerne håret med en pincet, fordi huden er opblødt og varm. Gå gerne forsigtigt til værks, så du ikke skader huden. Bagefter vasker du huden forsigtigt.

Du kan forebygge indgroede hår fremover ved at eksfoliere huden regelmæssigt.