Komplet guide til babygrød

Der er flere ting, man skal tage udgangspunkt, når du skal til at give dit barn babygrød. Herunder finder du nogle gode tips og råd, som du kan følge inden, under og efter dit barn får grød. Får yderligere information læs da her babygrød 

Hvornår er barnet klar? 

Der er mange forskellige bud på, hvornår et barn kan overgå fra amning til også at få grød. Ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger følger det, at et barn helst skal ammes til det er 6 måneder og først herefter kan begynde at få grød i stedet. Dette understøttes af, at forskning viser, at barnet på den måde i højest grad forebygges mod eventuelle allergier. Der er dog nogle børn, som allerede er klar til at spise grød når der når 4-5 måneders alderen. Det bør her være en vurderingssag alt efter, hvilken signaler barnet sender. Barnet vil formentlig begynde at signalere nysgerrighed overfor andet mad end brystmælk og det er her du kan begynde og mærke, om grød i stedet skal ind i billedet. 

Andre signaler, som du kan holde øje med 

  • Hvis du barn som sagt begynder at vise nysgerrighed og kigge efter andet mad og samtidig række ud efter det, når andre omkring det spiser, er et tegn på, at barnet gerne vil smage på andet.
  • Dit barn kan også begynde at smaske eller savle meget, imens andre spiser eller drikker noget omkring det. Dette skyldes, at enzymer aktiveres i barnets mund. 
  • Det kan også være, at dit barn begynder at åbne munden, når det ser dig spise eller drikke. 
  • Forsøger du dig med at give dit barn grød med en ske, og det ikke viser interesse, skal du vente indtil dit barn begynder at vise interesse. Der er nemlig rigtig mange undersøgelser der viser, at du ikke skal presse dem til at spise fast føde inden det er klar. 
  • Har mor, far eller søskende allergi for et eller andet, er dit barn disponeret for allergi. Det er her rigtig vigtigt at forsøge at amme alle 6 måneder, der anbefales af Sundhedsstyrelsen. Har du ikke mulighed for at gøre dette, skal du helst give dit barn modermælkserstatning. Dette skyldes, at du ved at give dit barn fast føde for tidligt, øger dets risiko for at udvikle forskellige typer af allergier – og særligt hvis dit barn er disponeret for allergi. 

Det er dog rigtig vigtigt, at du uanset hvad holder øje med dits barn signaler – da det er dig der kender det bedst.