Lav om på haven med højbede

Som haveejer bruger man ofte hele vinteren på at planlægge havesæsonen og vurdere hvad fungerede og hvad fungerede ikke. Det betyder at der aldrig er en sæson der er ens. Derfor er højbede så praktiske. Især hvis de er mobile.

Det betyder nemlig, at du kan flytte rundt på dem, så de passer til dine nye planer. Du kan også sætte dem væk, hvis du har et år hvor du ikke har tid eller lyst til at være super aktiv i haven.

Det er også muligt blot at købe sig til en flot have med højbede. Du kan nemt købe nogle blomster og noget jord og så have en nem og flot have med masser af blomster, som du kan nyde fra terrassen.

Gør det nemt for dig selv

Som nævnt er der mange fordele ved at bruge højbede. De kommer i mange forskellige størrelser og former og de kommer også i forskellige højder. Ved at have højbede der er høje, skåner du din ryg når der skal luges. Det gør det også sværere for f.eks. græsset at trænge ind og overtage højbedene, end hvis du har lave højbede.

Samtidig er det muligt at udnytte haven små hjørner. Du kan også lave små hyggekroge nemt ved at afskærme en del af haven ved hjælp af højbede. Ved at sætte et hegn op i højbedet og plante nogle høje planter, vil du hurtigt have en hyggekrog. Har du så lyst til at flytte den eller nedlægge den til næste år, er det hurtigt og nemt og haven er hurtigt tilbage som den var før.

Husk godt med plads omkring bedene

Det kan være fristende at lave store højbede og sætte dem tæt, men så gør du det svært for dig selv i forhold til at kunne plante og luge. Et højbed bør ikke være bredere end 150 cm og det skal være muligt at komme nemt omkring dem. F.eks. med en trillebør eller en plæneklipper.

Uanset om du har købt eller selv lavet dine højbede så lav dem i en størrelse, så de passer til en standard pose med jord. Det gør det nemt for dig selv at udskifte jorden ved sæsonstart, samtidig med at du også får dækket de grimme plastikposer med jord. 

Det kan du også gøre med f.eks. de populære flamingokasser, som mange syntes er rare og praktiske at dyrke deres grønsager i, men som ikke er særlig kønne at se på.